Bodemisolatie van de kruipruimte bespaart energie. Dit is een goede optie wanneer isolatie aan de onderkant van de vloer niet mogelijk is. Wij brengen bij ca. 1000 woningen per jaar bodemisolatie met eps parels aan. De laag eps parels op de bodem van de kruipruimte voorkomt dat het aanwezige vocht naar boven verdampt. Hierdoor wordt de vochthuishouding in de woning en kruipruimte droger, dus warmer. Tussen het isolatiemateriaal en de onderkant van de vloer zit nog wel lucht, daar is nog wel zwakke ventilatie.

Wanneer bodemisolatie of vloerisolatie?

Vloer- of bodemisolatie heeft veel voordelen: je woont comfortabeler en verbruikt minder energie. Het isoleren van de onderkant van de vloer geeft meer comfort en een grotere energiebesparing dan bodemisolatie (uitgaande van dezelfde isolatiewaarde). Bij een steen of betonachtige vloer zorgt Vloerisolatie met Jetspray voor de hoogste isolatiewaarde. Kortom bodemisolatie is een goed alternatief wanneer het isoleren van de onderkant van de vloer niet mogelijk is.

Het isoleren van de bodem is mogelijk in lage kruipruimtes (25 tot 35 cm). De bodemisolatie brengen we aan  via het kruipluik of via een (tijdelijke) opening. Dit gebeurt door het isolatiemateriaal met een slang, op de bodem van de kruipruimte te spuiten.

Isolatiemateriaal bodem los gestort

Alle voordelen van bodemisolatie op een rijtje:

  • Meer comfort en een gezondere leefomgeving;
  • Lagere vochtigheidsgraad;
  • Eenvoudig aan te brengen zonder schade en in 1 dag klaar;
  • Toe te passen bij lage kruipruimtes;
  • Je bespaart met een gemiddelde eengezinswoning ruim 230 m3 gas per jaar. Dat scheelt al snel zo’n € 185,- per jaar op je energierekening en is goed voor het milieu!

Benieuwd wat je met isolatie in uw woning kunt besparen? Maak vrijblijvend een afspraak met mij of een van mijn collega’s.

Ben Vols

Adviseur voor bodemisolatie

B.vols@comfort-company.nl