H2Foam Lite is het enige isolatiemateriaal dat luchtdichtheid (om te voldoen aan de nieuwe thermische normen) combineert met dampdoorlatendheid. Vocht kan namelijk gemakkelijk binnendringen in de wanden van een huis (muren, zolders, daken). De constructie moet daarom wel goed kunnen drogen. De gebruikelijke isolerende materialen uit vezels of vlokken laten lucht door, absorberen het vocht en houden het vast. De thermische norm schrijft daarom de plaatsing voor van een dampscherm dat water- en luchtdicht is. Door een dampscherm te combineren met de gebruikelijke isolatiematerialen blijft het vocht vastzitten in de wanden en kan het behoorlijke schade aanrichten. Doordat  H2Foam Lite damp-open is, kan het vocht ontsnappen zodat de constructie van binnen en buiten goed kan drogen en blijft het dus goed behouden.

H2Foam Lite staat synoniem voor superieure kwaliteit, gezonde isolatie en luchtdichtheid. Sinds de lancering van Icynene in 1986 isoleert en beschermt het honderdduizenden gebouwen in de wereld, waarbij het systematisch beter isoleert dan de gebruikelijke systemen.

Het verschil tussen PUR en Icynene

Icynene is een PUR vorm, maar heeft hele andere eigenschappen dan de standaard PUR isolatie. Icynene H2Foam Lite bevat geen vluchtige gassen die schadelijk zijn voor de ozonlaag. De expansie (het uitzetten van het materiaal) van Icynene gebeurt op waterbasis en is dus volledig geurloos en bevat geen giftige uitstoot. 

Dakisolatie

Icynene is uitermate geschikt voor houten constructies. Omdat het in een vloeibare vorm wordt aangebracht, kruipt het in alle kleine kiertjes van én tussen het hout. Op die manier wordt uw dak optimaal geïsoleerd en ontstaat er een luchtdichte laag. De open cel structuur en het damp-open schuim zorgen ervoor dat het vocht doorlatend is en het hout niet verstikt terwijl de luchtstroom van buiten volledig wordt geblokkeerd. 

Gevel- en binnenmuurisolatie

Met Icynene kunnen we de gevel van uw woning eenvoudig isoleren. We spuiten het isolatieschuim direct op de gevel waarna u deze kunt afwerken. 

Vloerisolatie

Via de kruipruimte of kelder kunnen wij uw vloer vanaf de onderkant eenvoudig isoleren. Nog een bijkomend voordeel van Icynene is dat het ook mogelijk is houten vloeren te isoleren.
De open cel structuur en het dampopen schuim zorgen ervoor dat het hout niet verstikt.

De voordelen van Icynene op een rij

 1. Uitstekende thermische weerstand
  Thermische weerstand wordt aangegeven met een R-waarde. Hoe beter het isolatiepakket, hoe hoger de R-waarde. En een hoge R-waarde is gegarandeerd met Icynene H2Foam Lite.
 2. Open cellen, damp-open en luchtdicht
  Om te voorkomen dat er vochtophoping ontstaat met als gevolg schimmels, bacteriën en andere schade heeft Icynene H2Foam Lite een open cel structuur. Hierdoor kan het vocht eruit, maar is de isolatie luchtdicht.
 3. Licht
  Icynene H2Foam Lite weegt tussen de 7 en 11 kg/m3! Vanwege dit extreem lage gewicht hoeft u zich nooit zorgen te maken of uw constructie de belasting van isolatie wel aankan.
  Geen moeilijke berekeningen of andere zaken die moeten worden aangepast in de constructie.
 4. Duurzaam
  Wij vinden het belangrijk dat onze producten geproduceerd en verwerkt worden op een milieuvriendelijke manier. Icynene recyclet o.a. PET-flessen in de isolatiematerialen. Icynene H2Foam Lite bevat geen vluchtige gassen die schadelijk zijn voor de ozonlaag.
 5. Expansie 100% op waterbasis
  De expansie van Icynene gebeurt 100% op waterbasis. Ze gebruiken geen synthetische expansiemiddelen of ozonafbrekende substanties.
 6. Soepel
  Ongemerkt “werkt” uw huis. Onder andere het gebruikte hout van uw dakconstructie, de verdiepingsvloer of de wanden zijn onderhevig aan verschillen in temperatuur en vochtigheidsgraad. Deze kunnen hierdoor uitzetten of krimpen. Omdat Icynene H2Foam Lite een soepele en elastische structuur heeft, is een uitstekende luchtdichtheid verzekerd.
 7. Absorbeert geen water
  Icynene isolatieschuim absorbeert geen water waardoor het ontstaan van schimmels en bacteriën en het verzakken van isolatie voorkomen worden.
 8. Volledig geurloos
  Geen last van vervelende geuren re ongemakken na het isoleren met Icynene, omdat de expansie 100% op waterbasis gebeurt.
 9. Zelfdovend, vlamremmend
  Veiligheid! Een zeer belangrijk onderdeel in het kiezen van een product, is het veilig voor mij, en mijn omgeving? Icynene isolatieschuim is zelfdovend én vlamremmend en geeft maar weinig rook af bij brand dankzij de zeer lage dichtheid (bestaat voor 99% uit lucht).

Heeft u nog vragen over Icynene H2Foam Lite of een van onze andere producten, neemt u dan gerust contact met ons op.