Sinds de invoering in 2006 kende het energielabel voor woningen een stroeve start. Na verschillende aanpassingen is het energielabel inmiddels volledig ingeburgerd in de woningmarkt.
Het energielabel geeft de prestatie weer op het gebied van het energieverbruik van een woning. Alle factoren die van invloed zijn worden hierin meegenomen zoals de isolatie, ventilatie en de installaties die aanwezig zijn in de woning. Het doel van het energielabel is om inzicht te geven en bewoners te stimuleren tot het nemen van duurzame maatregelen. Door het energielabel worden deze investeringen direct zichtbaar en zorgen dus voor waardeverbetering van de woning. Hieronder vind je hoe je in 6 stappen van energielabel G naar energielabel A kan stijgen.

energielabel

Ook Banken houden rekening met het energielabel. Bij aankoop van een energiezuinige woning kun je in de eerste plaats al een hogere hypotheek krijgen. Dit is ook logisch, wanneer je minder geld kwijt bent aan energie, hou je meer geld over voor je hypotheek. Daarnaast zijn er zelfs hypotheekverstrekkers die rentekorting geven wanneer je duurzame investeringen doet in je woning.

Zo is bijvoorbeeld het isoleren van je woning extra lucratief. Dit kan met vloerisolatie, dakisolatie en spouwisolatie.  Je verdient je investering op verschillende manieren terug: een lagere energierekening, in sommige gevallen een lagere rente en uiteindelijk bij de verkoop van de woning. Daarnaast is een energiezuinige woning natuurlijk goed voor het milieu. Vanuit de overheid worden daarom ook energiebesparende maatregelen gestimuleerd. Uiteraard informeren wij jou ook over lopende subsidies zodat de terugverdientijd voor een energiemaatregel korter wordt.

Wil je meer weten over het energielabel, een energielabel aanvragen of wat het isoleren van jou woning betekent voor het energielabel, neem dan contact met ons op.

Martijn van Bindsbergen

Martijn is adviseur isolatie particulieren, bij hem kun je terecht voor al je vragen voor het isoleren van je woning. Ook in de avonduren kun je een afspraak met hem inplannen.