Duurzame ketensamenwerking in Willemskwartier Nijmegen
Nijmegen, 23 januari 2014 – In het Willemskwartier in Nijmegen ondergaan 407 woningen van woningcorporatie Portaal een ingrijpende opknapbeurt; ze worden comfortabeler en energiezuiniger. De klus wordt geklaard door zeven partijen, die elkaar hebben gevonden in één ketensamenwerking: Groot Onderhoud 2.1. Die samenwerking maakt nu kans op een Nederlandse Duurzaam Bouwen Award.

Trots

Begin dit jaar werd bekend dat Groot Onderhoud 2.1 door een vakjury is genomineerd voor de Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards. Woordvoerder van ketenpartner Comfort Company (onderdeel van de Kiwitz Groep) Bas Kiefmann: “En daar zijn we enorm trots op, met zijn allen. We horen bij de drie genomineerden in de categorie ‘Duurzaamste ketenintegratie’. Veel mensen en partijen praten over ketensamenwerking. Wij brengen het al een hele tijd succesvol in de praktijk, samen met opdrachtgevers en bewoners. Dat is uniek in Nederland.”

Beloning

De prijs is volgens de organisatie ‘een beloning voor koplopers die laten zien dat goede samenwerking de sleutel tot succesvolle projecten is’. Van der Werf: “In onze visie is écht samenwerken per definitie duurzaam. Duurzaamheid is delen. Niet alles en iedereen uitwringen om er zelf beter van te worden. Maximaal gebruik maken van elkaars ervaring en vakmanschap. En van het budget, het materiaal en de beschikbare tijd.”,

Op 3 februari wordt bekend wie van de genomineerden de winnaars zijn. De uitreiking vindt plaats in de Deprez fabriek in Tilburg. Bas Kiefmann: “We willen natuurlijk dolgraag winnen. Maar hoe dan ook is de nominatie voor ons allemaal een geweldige duw in de rug. En een belangrijk signaal: dat we met Groot Onderhoud 2.1 de juiste weg in zijn geslagen.

Groot Onderhoud 2.1 is het samenwerkingsverband van Hagemans Vastgoedonderhoud, Verweij Houttechniek, Weijers Eijkhout, Romijnders Installaties, Comfort Company BV, Ventimon Technische Installatiebedrijven en Takkenkamp.

Bedrijfsinfo: Comfort Company: Uw partner voor het realiseren van energiebesparende maatregelen, door middel van na-isolatie, spouw, bodem en dakisolatie. Ook voor de unieke spouw sweep methode: het verwijderen van bestaande isolatie materiaal uit de spouwmuur.

Hierbij de link van de genomineerde: http://www.duurzaambouwenawards.nl/nieuws/de-genomineerden