Energiebesparing en wooncomfort door isolatie

Werkwijze

Werkwijze isolatie Comfort Company

Bij Comfort Company geloven wij in duurzaamheid en daarom kiezen wij voor kwalitatieve oplossingen. Daarom geven wij ook 10 jaar garantie op al onze werkzaamheden.

Spouwmuurisolatie

In de gevel van de buitenmuur boren we kleine gaten op kruisingen van de voegen. Met een speciaal luchtdrukpistool blazen we de isolatieparels in de spouw. Tijdens het inblazen besproeien we de parels met een speciaal milieuvriendelijk bindmiddel. Dit zorgt ervoor dat de parels met elkaar verkleven, waardoor een stabiele massa ontstaat die niet inzakt, krimpt of scheurt. Na het vullen dichten we de gaten weer met specie in de kleur van de voeg. Bij een gemiddelde woning kunnen we de gevel binnen één dag isoleren.

Kruipruimte isolatie

Bij het isoleren van de kruipruimte werken we op dezelfde manier. Kort boven het maaiveld worden hiervoor de gaten in de fundering geboord.

Het effect is overtuigend bewezen

Wij gebruiken isolatieparels van geëxpandeerd polystyreen. Deze parels worden al meer dan 35 jaar met veel succes toegepast. De methode is eenvoudig uit te voeren en is enorm effectief. Belangrijke eigenschappen zijn:

  • Een zeer hoge en constante isolatiewaarde.
  • Dampdoorlatend: vocht in de woning trekt via de parels ‘door de muur’ naar buiten.
  • Waterafstotend: de parels zijn ongevoelig voor vocht.
  • Vormvast: door de samenwerking met het bindmiddel ontstaat een massieve en homogene massa die niet inzakt. Brandvertragend.
  • Milieuvriendelijk: de isolatieparels bevatten geen schadelijke dampen, gassen of vezels. Bij verbouwing aan uw woning of bij sloop is er geen gevaar voor de gezondheid en voor het milieu.

Bij Comfort Company werken we met Comfort Plus parels:

  • De Comfort Plus parel heeft een RD-waarde van 1,76 m2 K/w. Dit geldt voor spouwmuren met de gangbare spouwbreedte van 6 cm.

isolatie-parel-2

De lijm (CC-binder)

De CC-binder draagt bij aan het duurzaam hoogwaardige resultaat. De EPS isolatieparels worden samen met een CC-binder in de spouw gespoten. De CC-binder is een speciaal in ons laboratorium ontwikkelde lijm, gemaakt op milieuvriendelijke latex basis. Om ook bij de verwerking onder lage temperatuur een goede verlijming te garanderen, is de lijm voorzien van speciale toevoegingen. De CC-binder is uniek in zijn soort en draagt bij aan het duurzaam hoogwaardige resultaat van de isolatie.

KOMO Attest

In een KOMO attest verklaart een deskundig onafhankelijk instituut dat het bijbehorende product volgens de bouwvoorschriften geschikt is om te gebruiken in de bouw. Dit op voorwaarde dat het product wordt toegepast zoals beschreven in het attest. Zo kan in een attest voor spouwmuurisolatie zijn opgenomen welke prestaties het product c.q. materiaal levert in toegepaste vorm. Denk bijvoorbeeld aan een bepaalde warmteweerstand. Deze prestaties worden alleen bereikt als het isolatiemateriaal voldoet aan bepaalde eisen. Ook het ontwerp en de bouw van de te isoleren spouwmuur moeten voldoen aan vast omschreven eisen.

Bekijk het KOMO attest voor ComfortFoam