Spouwmuurisolatie zorgt voor goed geïsoleerde muren wat leidt tot minder stookkosten. U hoeft in de winter dus minder te stoken om in het huis warm te krijgen. Uiteraard is dit ook goed voor uw energierekening en het milieu. Spouwmuurisolatie is altijd rendabel, maar het is niet altijd mogelijk om een spouwmuur te isoleren. Hieronder geven we een checklist weer om te kijken of spouwmuurisolatie voor uw situatie lonend is.

Heeft u woning lege spouwmuren? 

Als u woning lege spouwmuren heeft kunnen wij in principe uw spouwmuur isoleren. Als u woning gebouwd is tussen 1920 en 1976 is uw woning geschikt voor spouwmuurisolatie. Bij twijfel kijken wij uiteraard eerst of we de isolatie kunnen uitvoeren.

Demonstratie video spouwmuurisolatie

Zit er vervuiling in de spouwmuur?

Als er vervuiling in de spouwmuur zit is het belangrijk dat dit eerst wordt verwijderd. Voordat wij de spouwmuur isoleren doen wij altijd een inspectie om te kijken of er vervuiling aanwezig is. Als er vervuiling in de spouwmuur aanwezig is zorgen wij ervoor dat dit netjes wordt verwijderd.

Is de gevelsteen een geglazuurde steen?

Een gevel bestaande uit geglazuurde stenen kan niet worden geïsoleerd.

Is de spouwmuur geschilderd?

Dit kan een belemmering zijn om spouwmuurisolatie aan te brengen. Schilderwerk dient dan damp-open te zijn.

Daarnaast zijn er nog product specifieke aandachtspunten en project specifieke aandachtspunten. Deze brengen wij graag in kaart voor u via een gratis advies gesprek.

 

Bas Kiefmann